Virtual Vision

cd-recordable - producties kopieën dupliceer cdr cd-rw's produktie master dupliceer duplicatie nederland
Werking optische media

We hebben natuurlijk niet allemaal een professionele CD-pers, maar dat wil niet zeggen dat je geen eigen cd's kan maken. Hiervoor is de CD-recordable uitgevonden.

cd-r technology - producties kopieën dupliceer cdr cd-rw's produktie master dupliceer duplicatie nederland

Op de bovenzijde van de disc heb je een Acryl beschermlaag die bescherming bied tegen krassen Het is hieronder dat de recording-laag zich bevind: de dye-laag, waar de laser-recorder de data pitts brand op de polymeerlaag van de dye.De laser brand ondoorzichtige data pitts die het laserlicht absorberen en die normalerwijze de door de reader uitgezonden laserstraal terug laten reflecteren. De reflective layer (weerkaatsende laag) is de laag die de laserstraal terug naar de optische sensor stuurt die vervolgens de pulsen in nullen en enen veranderd.

Er is slechts één minpunt voor CDR-technologie, een cdr is slechts één maal beschrijfbaar. Een CD-RW biedt hiervoor een oplossing:

cd-rw technologie - producties kopieën dupliceer cdr cd-rw's produktie master dupliceer duplicatie nederland

CD-RW gebruikt een technologie die fase-verandering wordt genoemd die pitts en grooves creëert door bepaalde delen van de recording-laag te veranderen zodat deze ofwel laserlicht absorberen of reflecteren. De dielectric laag is een insulatielaag die het fase verandering brandproces isoleert en snel afkoelt. Terwijl dit gebeurt verwarmt de CD-RW laser de polycrystalline oppervlakte van het fase-verandering brandprocess om de staat er van te veranderen (fase-verandering). De data wordt dus zonder reliefverandering opgenomen. Men heeft dus amorfe pitts en lands.

 

Copyright ©2001-2024 Virtual Vision, alle rechten voorbehouden.

Alle prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud, zolang de voorraad strekt. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. Wij wijzen u uitdrukkelijk op onze disclaimer en privacy policy. Typefouten alsmede prijswijzigingen voorbehouden.